Willem Jan van de Wetering

Ooit begonnen in de popindustrie en aan de wieg van de Hitkrant gestaan. Inmiddels trainer, columnist en auteur van diverse boeken over o.a. het Enneagram.
Daarnaast ontwikkelde hij de Enneagram Integratiekunde (EIK) opleiding en de opleidingen Enneagram Professional Coach, Vitaliteitscoach en  Energetic Psychology welke gegeven worden aan het Enneagram College.

Het Enneagram
Ik ben enorm geboeid door het Enneagram. Al bij de eerste kennismaking met dit psychologische model raakte ik gefascineerd door de mogelijkheden van het Enneagram. Ik (be)studeerde het model bij diverse trainers en psychologen in verschillende landen. Van daaruit ontwikkelde ik de therapie Enneagram IntegratieKunde (EIK). Deze therapie vormt de basis voor de EIK opleiding, welke mensen opleidt tot EIK-coach.

Korte bio
Ik ben geboren in 1946 en werd op mijn17e leerling journalist. Ik werkte bij Het Parool, De Amersfoortse Courant, Het Brabants Dagblad en Muziek Parade en was manager van popartiesten zoals Greenfield and Cook. In 1974 richtte ik de Hitkrant op en interviewde vele nationale en internationale artiesten. In 1980 werd ik Generalmanager van platenmaatschappij Carrere en begeleidde artiesten als LUV, Babe, Frizzle Sizzle en Roberto Jacketti and the Scooters. In 1987 ben ik uitgeverij Centerbooks gestart. In 1990 maakte ik de overstap naar Uitgeverij Strengholt en in 1994 startte Uitgeverij Andromeda. Momenteel werk ik als trainer, coach, schrijver. Dat geschied onder de noemer van het Enneagram College.